Panasonic Lumix DMC-G1 pettää 4:3:lle asetetut odotukset

lumix Panasonic Lumix DMC G1 pettää 4:3:lle asetetut odotukset

Moni on odottanut uusia 4:3 Microkameroita digijärkkärin korvikkeeksi. Valmistajat ovat luvanneet maan ja taivaan mutta todellisuus näyttää hieman harmaammalta. Ulkomitat ovat pienemmät kuten tämä Panasonicin Lumix G1 osoittaa mutta teknisellä puolella mennäänkin takapakkia, jopa Canonin Rebel -tuotesarjaan verrattuna. Kohina on voimakkaampaa ja mikä ällistyttävintä, videotallennukseen laitteeista ei löydy mitään toimintoja. Kuten Gizmodon arvostelun yhteenvetokin toteaa: ”I am optimistic about Micro Four Thirds, but there’s just no reason anyone should buy a G1.”


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 ääntä, keskiarvo: 2.83)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 19. marraskuunta 2008 kategoriaan Valokuvaus.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

4 kommenttia

 1. Comment by Vapaa ateenalainen
  19.11.2008 - 17:44

  Tätä kameraa ja siinä olevia ominaisuuksia olen odottanut, ja sen ostan!

  Minulle ovat tärkeimpiä ominaisuuksia kameran koko (matkustan paljon), kääntyvä realiaikainen näyttö ja se on järjestelmäkamera.

  Videokameraa en tarvitse!

  Kohinat eivät häiritse tavallista valokuvaajaa!

  Tässä yksi testi, odota muutama sekunti, niin mainos häviää.

  http://www.digitalcamerainfo.com/content/Panasonic-Lumix-G1-Digital-Camera-Review–19430/Speed-and-Timing.htm

 2. Comment by Jani Pönkkö
  19.11.2008 - 21:10

  Juu, ei varmaan moni välitä mutta DSLR:n hankintaa monesti perustellaan paremmalla kuvan laadulla. Matala kohina on melkoisen oleellinen osa laadukasta kuvaa. 4:3:n astetta pienempi kenno väistämättä vaikuttaa tähän.

  Videokuvaus ei varmasti myöskään ole monelle pakollinen ominaisuus mutta täysin softaratkaisuna sen implementointi ei ole ainakaan kustannuskysymys. Valmistaja on halunnut rampauttaa tämän mallin jostain muusta syystä.

  On syy mikä on, olisi olettanut, että uuden tuotelinjan lanseerauksessa tuotaisiin mielummin liikaa pyötään kuin karsittuja malleja. Mutta aika näyttää mihin suuntaan ominaisuuksissa mennään. Pienien mittojen ei pitäisi tarkoittaa rajoitettuja ominaisuuksia varsinkin, kun pienimmistä pokkareistakin videokuvaus löytyy.

 3. Comment by Vapaa ateenalainen
  4.12.2008 - 4:02

  Pari päivää ”Lumix G1” lumoissa. Kamera täytti kaikki odotukseni. Kevyt, näppärä ja käteen sopiva laadukas järjestelmäkamera.

  Vuodesta 1976 valokuvausta harrataneena!

 4. Comment by Miihu
  27.1.2009 - 11:58

  Digital Photography review antoi vähän toisen laisen arvio tuosta – Higly Recommended. Onhan sillä puutteensa, mutta kohina on aivan linjassa perinteisten järkkärien kanssa tässä hintaluokassa.

  http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcg1/

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä