Predator valvoo ja tuhoaa internetyleisön iloksi…

Sodankäynti vaikuttaa enemmän ja enemmän videopeliltä. Tämä video näyttää miten arvellut terroristit virittävät räjähdettä tiensyrjään. Miehittämätön Predator seuraa heidän jokaista liikettää ja lopettaa vastaavat puuhat heidän osaltaan tulevaisuudessa Hellfire-ohjuksella. Olisi mielenkiintoista jututtaa koneen etäkäyttäjää ja tiedustella kuinka paljon ihmiselämän poisto tuntuu videoruudulta katsottuna. Kylmää ja laskennallista toimintaa vai ovatko tunteet missään muodossa enää mukana?


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 ääntä, keskiarvo: 4.50)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 7. marraskuunta 2008 kategoriaan Turvallisuus, Videot.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

5 kommenttia

 1. Comment by Mikko
  7.11.2008 - 11:40

  Juttu vähän ontuu… kyllä kerrotaan mitä videolla tapahtuu mutta missä tapahtuu, milloin, ketä kuvassa, kuka lentokonetta lentää… nämä tiedot puuttuvat. Todella vaikea ottaa kantaa!

 2. Comment by Jani Pönkkö
  7.11.2008 - 12:04

  – Irak tai Afganistan (joku metsäinen alue).
  – Ajankohta lienee menossa oleva jompi kumpi sota, sillä Predatoreja ei ole käytetty aseistettuna aiemmin.
  – Kuvassa tekstin mukaan ”arvellut terroristit” tai millä nimellä näitä tienvarteen pommeja virittäviä yksilöitä voidaan nimittää.
  – Konetta lentää, joku Yhdysvaltain Ilmavoimien lentäjä, jonka nimeä videolta emme saa.

  Ja kantaahan voi ottaa asiaan menemättä syvemmälle kyseisen videon yksityiskohtiin. Media mainostaa näitä ”videopelimäisiä” käyttöliittymiä eri asejärjestelmiin ja halusin vain kysäistä lukijoiden mielipidettä ja ajatuksia miten tämä vaikuttaa vai vaikuttaako millään tavalla ihmisiin, jotka näitä järjestelmiä käyttää.

 3. Comment by Mikko
  10.11.2008 - 12:43

  -Irak tai Afganistan… Suomi tai Ruotsi, välikö sen?

  joku metsäinen alue… Jaa, että joku… noh, selvisi tämäkin

  -Kuvassa tekstin mukaan… olen kyllä sisälukutaitoinen, ei vain selviä että mistä tässä on loppujen lopuksi kysymys.

  Edelleen: Vaikea ottaa kantaa kun ei tiedä että onko tuossa rikos tapahtumassa vai epäileekö kauko-ohjaaja pilotti moista. Sen vertaa vakavasta asiasta kysymys että ei voi ottaa asiallisesti kantaa jos ei tiedä mistä on kysymys ja miksi ja missä.

 4. Comment by Jani Pönkkö
  10.11.2008 - 12:59

  Heh, tästähän vääntö tuli. Helpoin varmaan keskustella asiasta, kun se irroitetaan kyseisestä videosta. Hain lähinnä, että miten tällainen ”etätappaminen” on muuttanut sodankäyntiä ja varsinkin henkilöä, joka painaa viimeinsenä painiketta tappaakseen. Asiaahan ei voi verrata vaikka tykistöön, joka ei välttämättä näe edes kohdettaan mutta tässä näet ja seuraat kohdetta pitkään ja nakkaat ohjukset niskaan. Joskus olen lueskellut kuinka tarkka-ampujat joutuvat kokemaan psykologista stressiä nähdessään kohteensa hyvinkin läheltä mutta muuttaako videomonitori ja joystick asiaa mihinkään? Itse vain joskus pohdiskellut asiaa ja ajattelin pyytää kommentteja mutta jos tuntee, että asiaan ei voi ottaa tältä pohjalta kantaa niin ymmärrän.

 5. Comment by Cza
  11.11.2008 - 2:34

  Aikamoista perseilyä käyttäjän Mikko kohdalta.

  Kyseisessä videossahan selkeästi kuolee kolme ihmistä, jotka taustatietojen mukaan asentavat tienvarsipommia. Lukijan, minun tai sinun, tehtävä ei ollut tätä annettua tietoa kritisoida, vaan pohtia sodankäynnin eettisten ongelmien laimenemista, kun tappamisen voi tehdä mukavasti toimistotuolista hiiren nappulalla kuin quakessa ikään.

  Psyykkiset ongelmathan tästä jäävät pois, mutta en tiedä onko se hyvä asia. Moinen ainakin vähän rajoittaa hengenriistoja…

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä