Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

package Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Western Digital esitteli uutuuksiaan medialle eilen Tukholmassa. Tämä tavallisesti kiintolevyvalmistajana tunnettu merkki on siirtynyt markkinoiden muuttuessa mukaan leikkiin ulkoisista tallettimista ja median jakajista. Samalla he esittelivät muunmuassa uuden lähestymistavan pakkauksissaan, joiden kyljissä komeilee pakkauksen sisältä löytyvä tuote 1:1 -mitoituksella. Näin ostaja saa heti paremman käsityksen millaisin fyysisin mitoin ostettava laite on varustettu.

My Passport Essential

color Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Ulkoisten asemien ollessa kyseessä on ulkonäköön panostettava aivan uudella tavalla. My Passport Essential onkin saatavilla useissa eri väreissä ja pehmeillä linjoilla varustettuna. Pelkästään kaunis ulkonäkö ei riitä kuitenkaan takaamaan markkinoita vaan mukana on pidettävä hyvät tekniset ominaisuudet. My Passport Essential korjaakin potin kotiin 256-bitin rautatason kryptauksella ja innovatiivisella WD SmartWare -ohjelmistolla. Ohjelmisto auttaa käyttäjää tietojen automaattisessa varmuuskopioinnissa ja ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen hoitaa automaattisesti lisättyjen ja muutettujen tiedostojen varmistuken ulkoiselle kiintolevylle. SmartWaren käyttöliittymä on erittäin graafinen ja havainnollinen, tehden sen käytöstä helppoa myös tekniikkaa vähemmän taitavalle.

Tallennuskapasiteettia löytyy mallista riippuen 320 – 640 gigatavua. Suositeltava jälleenmyyntihinta mallista riippuen on 60 eurosta 190 euroa.

My Passport Elite

Elite-malli (edellisessä kuvassa keskellä) on ulkoinen tallennusväline, joka tarjoaa kätettävyyttä telakan muodossa. Itse ulkoinen kiintolevy on varustettu samalla 256-bitin suojauksella kuin Essentialkin mutta esimerkiksi aseman kyljessä on vapaan tallennustilan indikoivat ledit. Asiaa tiedustellessa kävi ilmi, että telakkaa tullaan myymään myös erikseen, joten kotiin tai työpaikalle voidaan ostaa toinen telakka, jonka väliä asemaa voidaan kätevästi kuljettaa.

Tallennuskapasiteetteja on saatavilla useita; 250, 320, 500 ja 640 gigatavua.

My Book Elite

eink Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Kuvassa vasemmalla näkyvä My Book Elite oli myös näytillä. Tämä ulkoinen USB2.0 -asema tarjoaa suuremman tallennuskapasiteetin kuin  Passport -mallisto mutta vaatiin toimiakseen erillisen virtalähteen. Tilaa löytyy mallista riippuen jopa 2 teratavua. Ohjelmistona toimii jo aiemmin mainittu SmartWare, joka helppokäyttöisyydellään varmistaa sen, että käyttäjä todellakin ottaa automaattisen varmistuksen käyttöön. Turhan usein varmuuskopiointi jää käyttäjän muistin varaan mutta ei enää.

Mainittava on myös laitteen etuseinästä löytyvä e-ink -näyttö, josta näkee selkeästi paljonko asemassa on vapaata tallennustilaa ja mihin käyttöön asema on tarkoitettu. Tämä on kätevää varsinkin jos kotoa löytyy useampi samanlainen My Book. Pystyt välittömästä näkemään mitä asema sisältää.

WD TV Live HD -mediasoitin

tv3 Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Tämä varsin pieni laatikko on Western Digitalin uusi verkotettu 1080p -mediasoitin. TV Live ei sisällä kiintolevyä tai muuta tallennusmediaa vaan se on tarkoitettu solmukohdaksi muille medialähteille. Se mahdollistaa elokuvien,  valokuvien ja musiikin toiston niin USB-tikuista ja -kiintolevyistä kuin verkkolevyiltä ja internetistä sisäänrakennetun ethernet-liitännän kautta.

tv2 Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Television liittämiseen laite tarjoaa HDMI-, komponentti- ja komposiittiliitännät. Äänelle löytyy optinen lähtö.

Tuettujen mediaformaattien joukosta löytyy muunmuassa AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MKV (h.264, x.264, TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9 jne. Myös tekstitystä tuetaan SRT, ASS, SSA, SUB ja SMI -formaatein.

remote Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Kaukosäädin henkii jo ulkonäönkin puolesta WD:n yrityksestä tehdä laitteen käytöstä mahdollisimman helppoa. Tämä se todellakin on kaikkine hakutoimintoineen YouTube videoille jne. Massamarkkinat, kun löytyvät ”tavallisten kuluttajien” puolelta, ei hardcore virittelijöiden piiristä.

tv Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Western Digital lähtee mukaan SAS-markkinoille

exclusive1 Western Digital valtaa uusia tuoteryhmiä

Olimme myös ensimmäiset median edustajat, jotka saivat kuulla Western Digitalin siirrtosta lähteä mukaan palvelimista tuttuun SAS-tekniikkaan. WD S25 on ensimmäinen tuote tästä segmentistä, joka näkee päivänvalon. SAS-liitäntä ja 10.000 kierrosta minuutissa 2.5-tuuman paketissa tekee asemasta varsin nopean ja se on suunnattu kohteisiin, joissa vaaditaan suurta IO-nopeutta. Lue koko lehdistötiedote aiheesta.

Tällainen oli anti tällä kertaa. Onkin varsin mukava nähdä vanha tuttu WD lähdössä mukaan uusiin tuotesegmentteihin. Kilpailu ei ole koskaan pahasta ja näinkin ison pelurin lähtö näille markkinoille lupaa vain hyvää kuluttajille. Toivottavasti näemmä panostuksia varsinkin WD TV Liveen, sillä se vaikutti erittäin toimivalta paketilta.


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 4. marraskuunta 2009 kategoriaan Kannettavat, Tietokoneet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

5 kommenttia

 1. Comment by Jani Pönkkö
  4.11.2009 - 13:33

  Varsinkin TV Live herätti allekirjoittaneella mielenkiinnon tunteita. Käytän tällä hetkellä XBMC:tä leffojen streamaukseen palvelimelta ja tällainen pieni purkki voisikin olla oiva korvaaja vanhalle Xboxille…

 2. Comment by jepjep
  4.11.2009 - 17:10

  Nuo topatut kantojutut on kyllä hyvä idea. Tahtoo tulla jos tulee ollenkaan mukana ohut pussi mutta nuilla uskaltaa kantaa huolettomammin mukanakin.

 3. Comment by Jyri "Jyrchi" Kuusela
  4.11.2009 - 23:31

  Hemmetin hieno värkki tuo Live TV HD, kelpaisi kyllä olohuoneeseen hyrräämään. Onko hintatasosta vielä mitään tietoa? Minun silmään MyBook Elite kyllä vaikuttaa jo vähän liian hifistelyltä, kyseessä kun on vain ulkoinen tallennusmedia 😀

 4. Comment by Jipa
  4.11.2009 - 23:42

  Tommonen telakoitava usbilevy ois ehkä hauska.. Tai samantien pari. Joku automaaginen varmuuskopiokikkare olis paikallaan ku varhaisiän dementia painaa päälle ja levyt hajoilee :)

 5. Comment by ditsi
  5.11.2009 - 0:04

  Tuommoinen Live TV värkki sekä My Passport Elite kyllä himottaisi, molemmat olisi käteviä ja helpottaisi tiedonsiirtoa yms. :)

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä