USB-muistitikku kerää salaa pankkitietosi

trojan USB muistitikku kerää salaa pankkitietosi

Viimeaikoina on puhuttu paljon Nordean asiakkaita kohdanneesta tietoturvaongelmasta, jossa sähköpostin avulla kaivellaan tietoja ihmisten pankkitunnuksista. Nyt uusin pankkimaailmaa ja varsinkin meitä asiakkaita koskeva uhka on USB-muistitikut, jotka sisältävät Troijalaisia ja muita kyseenalaisia ohjelmistoja.

Uusin tapaus on Lontoosta, jossa henkilö löysi parkkipaikalta joltain pudonneen muistitikun. Luonnollisesti löytäjä tarjosi tikkua tietokoneellensa ja joutui tietämättää tietoturvahyökkäyksen uhriksi. Samalla, kun tietokone näytti muistitikun sisältöä, se myös asensi tietokoneelle tarkkailuohjelman, jonka tarkoituksena oli seurata uhrin pankkitunnuksia ja liikennettä. Kuten arvata saattaa, muistitikkua ei suinkaan ollut vahingossa pudotettu parkkipaikalla vaan tarkoituksena oli saada viaton ohikulkija kiinnostuneeksi syötistä.

Yhdysvalloissa oli erään pankin ympäristöön kylvetty kymmenisen kappaletta vastaavanlaisia muistitikkuja, jotka sisälsivät troijalaisen verkkopankkitunnusten haisteluun.

Vaikka kiusaus on suuri ottaa löytämäsi USB-muistitikku käyttöösi tai vain käyttää sitä koneessa sen verran, että saat tietoosi oikean omistajan palauttamista varten, kannattaa nämä ajatukset unohtaa. Varoitus on annettu, toimi sen mukaan!


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (Arvostele klikkaamalla tähtiä)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 27. huhtikuunta 2007 kategoriaan Tietokoneet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä