Robotit korvaamaan vuoristorata

Teollisuusrobotit huvipuistokäytössä tulevat varmasti olemaan suuri hitti lähivuosina. Maailmalla on jo nyt joissain robotteja valmistavilla tehtailla vieraille laitteet, joilla he voivat rakentaa ”ajon” itse. Valittuaan toivotut kieputukset ja kutkutukset, uhri nousee kyytiin ja robotti hoitaa loput. Ehkäpä tämänkin videon kaverin olisi kannattanut kasvattaa maavaraa, hiusten lähtö oli melkoisen lähellä.
[googlevideo]-7472502197006303244[/googlevideo]


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 29. tammikuunta 2007 kategoriaan Laitteet, Tietokoneet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana. Kommentointi ei ole tällä hetkellä mahdollista.

9 kommenttia

 1. Comment by melvana
  29.1.2007 - 16:13

  Välillä kyllä pelotti ton äijän puolesta :)

 2. Comment by Niko Lehtinen
  29.1.2007 - 23:05

  Mistä näitä saa saisko ton osotteen missä toi video on tai siis sen nimen millä se on google videossa

 3. Comment by Sami O
  1.2.2007 - 13:11

  Noissa on kotipihabileiden tulevaisuus. Varmaan näemme yrityksiä, jotka erikoistuvat uudelleenohjelmoimaan ja vuokraamaan noita hupikäyttöön.

  Tuosta videon mallista en tiedä, mutta saksalainen KUKA Roberter valmistaa tähänkin tarkoitukseen ohjelmoitavia teollisuusrobotteja.

  Ennustan ostoryntäystä teollisuuslaitosten konkurssipesiin. Kohta näemme varmasti myös Aliens-tyyppisten taakkarobottien välisiä turnauksia.

  Henk.koht.huvipuistosa oli juttu pari kk:ta sitten Prunedissa. Siellä mainittiin myös KUKA:
  http://pruned.blogspot.com/2006/11/programmable-amusement-park.html

 4. Comment by Janne
  3.2.2007 - 12:50

  Kuka-robotteja päivittäin työkseni ohjelmoivana voin sanoa että tuollaisen robotin valmistaminen huvittelukäyttöön on melko pitkä ja vaativa prosessi.

  Turvallisuusnäkökohtia ei voi liikaa painottaa ja jos käyttäjä pystyy itse ohjelmoimaan robotin eli opettamaan pisteet sille asia menee vielä paljon vaikeammaksi.

  Kyytiin astujien paino muuttuu, joka vaikuttaa siihen minkälaisilla nopeuksilla eri pisteisiin voidaan ajaa, ilman että nivelien momenttirajat tulevat vastaan. Suurilla roboteilla rajat tulevat vastaan luonnollisesti myöhemmin, joten ihmishyrräksi kannattaa valita mielummin liian suuri kun liian pieni malli.

  Turva-alueet täytyy tehdä niin suuriksi että jarrutusmatka riittää laitteen turvalliseen pysäytykseen häiriötilanteessa ilman että ihminen vahingoittuu törmäämällä, tai satuttamalla itsensä robotin liian suuren hidastuvuuden takia. Varmaan noissa kaupallisissa ohjelmissa on kyllä otettu huomioon se, ettei käyttäjä saa edes opetettua robottia väärin.

  En usko että noissa roboteissa on tulevaisuus minään kotipihabileiden huvilaitteina. Kun puhutaan sadoista tuhansista euroista, monelta ei anna lompakko myöten, asennus ja käyttöönotto kun maksavat vielä paljon paljon lisää. Huvipuistoissa nuo ehkä tulevat yleistymään, jos näyttäviä vahinkoja ei tapahdu alkumetreillä.

  Saksalainen firma on muuten nimeltään KUKA Roboter GmbH ja minun silmään tuo videossa esitetty robotti näyttäisi Fanucilta, mutta ihan varma en ole. Tuollaisen takapihalla opetetun vanhan robotin kyytiin en ikinä astuisi.

 5. Comment by Jani Pönkkö
  3.2.2007 - 20:22

  Varmasti totta ettei tuota ihan kylmiltään koodailla hupikäyttöön. Melkoisen turvattomalta toi meno näyttää tuossa videollakin.

 6. Comment by Gijs
  5.2.2007 - 13:54

  Don’t speak fluently finnish (which I think this site is written in). But man, this looks nasty… Does the robot take into account that the head and legs of the test subject might move from their original location?

 7. Comment by Jani Pönkkö
  5.2.2007 - 14:27

  I think that this is just a test case they are running. I’ve seen more finished versions that lock your feet and arms to some degree.

 8. Comment by lego land
  30.6.2007 - 20:21

  Tällaisia laitteita on useita mm. Legolandissa Tanskassa. Siinä voi itse ”ohjelmoida” viisi erilaista ohjelmaa… eli kesystä tosi rajuun. Voin suositella – viitonen tuntuu ja antaa kyytiä oikein kunnolla =)