Pestävä RFID-tägi seuraa hotellin pyyhkeitä

rfid Pestävä RFID tägi seuraa hotellin pyyhkeitä

Jos aiemmin lomareissuilta on tarttunut mukaan pyyhe tai pari hotellin uima-altaalta, kannattaa ne jatkossa jättää paikoilleen. Floridalainen yritys on nimittäin patentoinut ensimmäiset pestävät RFID-tägit.

Idea on varsin yksinkertainen ja käyttökohde ehkä äkkiseltään ajateltuna outo. Hotellit menettävät kuitenkin tuhansia euroja kuukaudessa varastettuina pyyhkeinä ja liinavaatteina, joten tekniikka maksaa itsensä takaisin varsin nopeasti.

Seurattavaan petivaatteeseen tai pyyhkeeseen ommellaan tägi, joka kestää konepesun. Järjestelmä seuraa ja lokiaa niiden jokaisen liikkeen pesulassa, huoneiden siivouksen yhteydessä, altaalle vietäessä jne.

Tekniikka on tällä hetkellä käytössä Miamissa, Manhattanilla ja Honolululla. Esimerkiksi yksi hotelli Honolululla menetti noin 4000 kappaletta pyyhkeitä ja kylpytakkeja kuukaudessa ja tägien käyttöönoton jälkeen näitä varastettiin enää 750 kappaletta. Rahassa mitattuna säästö oli hulppeat 16.000 dollaria. Kaupan kassalla nolottaa takuulla, kun portit alkaa soida mutta nyt sama on edessä hotellienkin aulassa? simple smile Pestävä RFID tägi seuraa hotellin pyyhkeitä

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 2.67)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 29. huhtikuunta 2011 kategoriaan Paikannus, Tiede, Tietokoneet, Turvallisuus, Vaatteet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

4 kommenttia

 1. Comment by Ara
  29.4.2011 - 13:04

  this is why we cant have nice things :p

 2. Comment by keke
  29.4.2011 - 20:07

  Ei kyllä ole mikään maailman ensimmäinen. mm. Suomen armeijan kaikki uudet vaatteet on käsittääkseni rfid-tägättyjä. Tällä tavoin seurataan muistaakseni vaatteiden elämän kiertokulkua ja kulumista ja pesukertoja, yms.

 3. Comment by Jani Pönkkö
  29.4.2011 - 20:31

  Patentoitu ensimmäinen. En sitten tiedä miten nämä poikkeavat vaikka noista armeijan käyttämistä mutta patentin ovat kuitenkin onnistuneet saamaan…

 4. Comment by keke
  2.5.2011 - 17:28

  patentitu vai patentoitu?;) Nuo voi erota juurikin sillä tavalla, että asiakkaat kävelevät niiden lukijoiden läpi lähtiessään eikä noissa muuten varmaan ole mitään uniikkia tunnistetta(toisin kuin armeijalla).

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä