Parkkisakko johtaa troijalaiseen

parkki Parkkisakko johtaa troijalaiseen
Nettiselailijat voivat saada koneellensa troijalaisen varsin helposti. Mahdollisuus saada tartunta kasvaa huomattavasti tietynlaisten nettisivustojen surffailun yhteydessä. Yhdysvalloissa, Pohjois Dakotassa on kuitenkin paljastunut uusi ja varmasti tehokas tapa levittää troijalaisia – tekaistut parkkisakot.

Auton ikkunaan ilmestyy keltainen lappu, jossa ilmoitetaan auton saaneen parkkisakon. Lapussa on ohjeet, jotka neuvovat menemään nettisivustolle josta löytyy tarkemmat tiedot sakoista. Sivustolla käyttäjälle näytetään sekalaisia valokuvia kaupungin eri osissa parkissa olevista ajoneuvoista ja pyydetään kävijää lataamaan hakusovellus selaimeensa, jotta oman auton kuva ja sakon tiedot löytyisivät. Sovellus on troijalainen, joka tuottaa loputtomasti popuppeja ja asentaa väärennetyn virustutkan sekoittamaan konetta vielä lisää.

Luulisi, että näiden sakkolappujen jakelijat saataisiin helposti kiinni, koska tapaukset rajoittuvat näinkin pienelle alueelle. Anti-virus asiantuntija Lenny Zeltserin mukaan tapaus on ensimmäinen kerta, kun tietokoneen käyttäjiä koetetaan huijata tosimaailman menetelmin ja että idean uskotaan leviävän tulevaisuudessa.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 9. helmikuunta 2009 kategoriaan Internet, Kulkuvälineet, Tietokoneet, Turvallisuus.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä