Desktop Factory – kustannustehokasta 3D-tulostusta

3d printer Desktop Factory   kustannustehokasta 3D tulostusta3D-tulostus ei ole tekniikkana enää mikään uutuuden karhea. Ideanahan on muodostaa kolmiulotteisia kappaleita perinteistä mustesuihkutulostusta muistuttavalla tekniikalla. Tulostusmateriaalina toimii yleensä muovijauhe, jota joko liimataan tai lämmitetään kerros kerrokselta oikeista paikoista. Lopputuloksena on sitten tietokoneen ruudulla näkyvän 3d-kappaleen fyysinen versio. Hinta on ollut pitkään korkea, mutta nyt tähänkin on tulossa muutos.

3d desktop Desktop Factory   kustannustehokasta 3D tulostusta

Desktop Factory on tuomassa markkinoille laitteen, joka tuonee 3D-tulostuksen huomattavasti lähemmäs kuluttajaa. Tämä, ei juurikaan laser-tulostinta suurempi yksikkö, tullaan hinnoittelemaan noin $5000 ja $7000 väliin. Hinta ei ole ehkä vielä sellainen, että jokainen hankkisi laitteen kotiinsa, mutta se on silti selvästi halvempi kuin aiemmat kilpailijansa.

Ensimmäisenä julkaistava malli pystyy tuottamaan kappaleita, joiden mitat ovat suurimmillaan 125 x 125 x 125 mm. Tulostuskerrosten paksuus on 0.25 mm. Tulostuskustannukset ovat noin dollarin luokkaa 30 neliösenttimetriltä ja lopputuotteena saa erittäin kestäviä muoviosia. Tämä tehnee ainakin pienoismalleista kiinnostuneiden elämän huomattavasti helpommaksi, koska osat voi tulostaa moneen kertaa vaikka netistä saadun 3D-mallin perusteella. Kappaleet ovat hiottavissa ja maalattavissa, joten koriste- ja käyttöesineet syntyvät helposti.

3d parts Desktop Factory   kustannustehokasta 3D tulostusta

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (Arvostele klikkaamalla tähtiä)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 8. toukokuunta 2007 kategoriaan Tietokoneet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä