Apple patentoi OLED-tekniikkaa näppäimistöön

appleoled Apple patentoi OLED tekniikkaa näppäimistöön

Applelta on viime aikoina tullut useita käyttöliittymiin ja niiden käyttöön liittyviä patentteja. Käyttö on yleensä painottunut MultiTouchin hyödyntämiseen mutta nyt vuorossa on perinteiselle näppäimistölle varattu patentti, joka saanee Optimus-näppäimistön kehittäjän takajaloilleen.

Patenttihakemus esittelee näppäimistön, jonka näppäimet perustuvat Optimus-näppäimistöstä tuttuu OLED-tekniikkaan. Applen tapauksessa käyttöjärjestelmän ja näppäimistön välistä kommunikaatiota on viety eteenpäin ja jokaisen näppäimen kuvaa voi vaihtaa lennosta.  Optimuksella on hintaa tällä hetkellä noin 1400 euroa ja esimerkiksi Razer on kommentoinut, että he voisivat valmistaa samanlaisen näppäimistön reilusti alle puoleen hintaan. Apple saa puskettua hinnan vieläkin alemmaksi? Tässä vaiheessa on vielä toki mahdollista, että Apple on samassa pedissä Art. Lebedevin kanssa ja patenttihakemus on tehty hyvässä hengessä mutta jos tilanne ei ole näin, edessä voi olla varsin näyttävät oikeudenkäynnit.

appleoled2 Apple patentoi OLED tekniikkaa näppäimistöön

Hakemuksessa oli liitteenä myös suunnitellut näppäimistö-layoutit. Varsin mukava nähdä mukana myös Skandinaavinen leiska.  Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 ääntä, keskiarvo: 2.40)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 4. tammikuunta 2008 kategoriaan Tietokoneet, USB.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä