Kivutonta rokostusta käyttäen satoja neuloja yhtä aikaa?

nanobiosciences Kivutonta rokostusta käyttäen satoja neuloja yhtä aikaa?

Monille neulakammoisille pistosten saanti on tuskaa. Vaikka teknologia neulojen takana on kehittynyt jatkuvasti, kukaa ei voi liene sanoa, ettei tuntenut mitään. Tämä tulee toivottavasti pian muuttumaan.

NanoBioScience on pieni yritys Kalifornian Alamedassa, joka on kehittänyt sadoin pienin ”neuloin” varustetun AdminPatchin. Äkkiseltään yhden neulan korvaaminen sadoilla kuulostaa lähinnä kipeämmältä mutta valmistaja on luottavainen keksintöönsä. Ideana on painaa tämä metallista valmistettu levy ihoa vasten, jolloin nämä pienet neulat puhkaisevat ihon ylemmän kerroksen. Neulat uppoavat vain noin 100 mikronin syvyyteen, mahdollistaen lääkkeen annostelun tarvittaessa jatkuvana avautuneiden kanavien kautta. Mikä hienointa, neulojen kärjet eivät yllä tuntoaistimiin tehden AdminPatchista täysin kivuttoman. Menetelmä on myös erittäin halpa, mahdollistaen pistettävien lääkkeiden käytön köyhissäkin maissa.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 24. marraskuunta 2008 kategoriaan Terveys, Tiede.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

2 kommenttia

  1. Comment by OzKu
    24.11.2008 - 22:14

    Pienempänä kun en uskaltanut mennä verikokeeseeen niin sairaanhoitaja laittoi jotain puuduttavaa voidetta käteen ja sen jälkeen joku metallinen levy siihen päälle, jossa oli pieniä teräviä nystyröitä. Kenties se sitten toimi samalla systeemillä, ettei se yltänyt tuntoaistimiin, mutta silti puudutusaine pääsi sitä kautta käteen.

  2. Comment by Wautsi!
    27.11.2008 - 14:08

    Aika mielenkiintoinen juttu. Eipä olisi äkkiseltään tullut mieleen että kipuvaikutusta voisi vähentää lisäämällä neulojen määrää :)

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä