Philips Master LED – energia säästymään LED-teknologialla

ledlamppu Philips Master LED  energia säästymään LED teknologialla

Energiasäästölamput ovat varsin kysyttyä tavaraa. Monet kuitenkin yllättyivät tiedosta, että lamput sisältävät elohopeaa, joka tekee niistä ongelmajätettä. Philips onkin ensimmäisten valmistajien joukossa tuomassa LED-tekniikkaan perustuvat lamput kauppojen hyllyille. Jonkinmoisia viritelmiä on jo nähtykin mutta Philips on tuonut saataville E27-kantaisia 7 watin lamppuja. Nämä himmennettävät valolähteet eivät sisällä raskasmetalleja mutta jos pidit energiasäästölamppuja kalliina niin et voi käsittää näiden hintaa – noin 50 euroa kappale. Ulkonäkö on mitä tyylikkäin massiivisine jäähdytyslevyineen mutta saa nähdä kuinka markkinat ottavat tulokkaat vastaan.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 4.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 10. maaliskuunta 2009 kategoriaan Kotitalous, Rakennus & korjaus, Sisustus, Tiede.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

6 kommenttia

 1. Comment by Joni
  10.3.2009 - 13:18

  On kallista säästää luontoa.

 2. Comment by Joonas
  10.3.2009 - 14:31

  Onkohan nyt vähän turha tuo jäähdytyslevy. Jos tavallisessa hehkulampussa ei sellaisia tarvita ja ledeissä hyötysuhde on tunnetusti aivan eri luokkaa.

  –Joonas

 3. Comment by Markku Uttula
  10.3.2009 - 17:26

  Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että LEDien käyttöikä lasketaan nykyisellään minimissään kymmenissätuhansissa ja maksimissaan liki sadassatuhannessa tunnissa – eli lamppu pysyy 24/7 käytöllä kunnossa puolestatoista vuodesta päälle kymmeneen vuoteen…

  @Joonas: SuurtehoLEDien (sellaisten siis, joissa teho on päältä muutamia hassuja irtowatteja) lämmöntuotanto on aika isoa… jäähdytyslevy ei ole alkuunkaan turha lisä.

 4. Comment by GiraFFi
  10.3.2009 - 18:43

  Rakennusmessuilla viikonloppuna osramin esittelijä tämmöisiä näytteli ja väitti että ovat saatavilla kaupoissa nyt jo. Teho taisi tosin olla vielä aavistuksen pienempi, mutta kyllä se silmään kävi lähietäisyydeltä pällisteltynä. Koostui monesta pienestä ledistä eikä yhdestä isosta, mutta voihan tuossakin olla kuvun alla niitä vaikka miten monta.

 5. Comment by Pete
  11.3.2009 - 8:26

  Olisi kiva nähdä tuon valokuvio, että ovatko onnistuneet saamaan suuntaavan valon miten hajotettua.

  Ja ei tosiaan ole turhaan tuo jäähdytys. Kerran töissä kokeilin 1W lediä polttaa ilman mitää jäähdytystä ja ehdinköhän laskea 10:een kun ledi poksahti kuumuuden takia.

 6. Comment by Luippa
  11.3.2009 - 15:09

  Kiinostava tuote tuo uusi lamppu. Itse vihaan yli kaiken kaupoissa myytäviä led lamppuja jossa ostajaa huijataa ledien määrällä. Vaikka lampussa olisi 100 himmeetä tuikkua ja hinta olisi 2.5e hujakoilla niin sillä ei tee mitään. Nyt on hyvä seurata kun lamput saavat kirkkaat teholedit joissa on potentiaalia vaikka mihin kunhan värilämpö ja valaistuskuviot on hyvät.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä