Laittomia hehkulamppuja nyt myyntiin lämmittiminä

hehkulamppu Laittomia hehkulamppuja nyt myyntiin lämmittiminä

EU:n päätös kieltää yli 60 wattisten hehkulamppujen myynnin herätti paljon kannanottoja puolesta ja vastaan. Eräs saksalainen parivaljakko vei kuitenkin vastustuksensa sanoista tekoihin ja tuo maahan ja myy edelleen näitä polttimoita. Miksi myydä lamput valaisimina, kun ne voi myydä nimellä ”lämpöpallot”!

Koska hehkulampun käyttämästä energiasta vain noin viisi prosenttia muuttuu näkyväksi valoksi, >75 wattisia polttimoita voi todellakin kutsua pieniksi lämmittimiksi. Siegfried Rotthaeuser ja hänen velipuolensa käyttävätkin avoimesti hyödyksi tätä porsaanreikää tulkinnassa ja näin vastustavat heidän mielestään EU:n demokraattista ja parlamentaarista prosessia syrjivää päätöksentekoa.

Myyjät lupaavat antaa myös 30 senttiä jokaisesta myydystä lämpöpallosta sademetsien suojeluun vastapainoksi euroopan sähköverkon lisäkuormituksesta.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 19. lokakuunta 2010 kategoriaan Kotitalous, Sisustus.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

4 kommenttia

 1. Comment by Mikko
  19.10.2010 - 12:06

  Millähän sitä sitten lämmittäisi meidän lemmikkiliskon terraa kun ei enää hehkulamppuja saa? Lämpömatto ei ole ratkaisu koska lämpö tulee alhaalta. Ainoa ratkaisu onkin ollut hamstrata hehkulamppuja.

 2. Comment by Pete
  19.10.2010 - 14:06

  Mitähän polttimoita sitten laittaisi meidänkin vuokrakämpän saunan valaisimen sisään, kun säästölampuissa kielletään kuumassa käyttäminen (ja käytännössäkin todettu huonosti toimivaksi yhtälöksi)?

 3. Comment by Ara
  20.10.2010 - 8:02

  Joo, en ole oikein ymmärtänyt tätä koko hässäkkää. Mitä tässä yritetään säästää sähköä vai luontoa vai mitä. Nää uudet lamput maksaa hunajaa eikä kestä mitään, sähkönkulutus tietysti pienempi, mutta ydinvoimaloista sitä sähköä saapi (vieläpä erittäin luontoystävällisesti imho).

  Veikkaanpa että näiden ”säästö”lamppujen valmistamiseen menee enemmän sähköä ja resursseja kuin, mikä niistä saatava hyöty on.

 4. Comment by Jipa
  20.10.2010 - 13:27

  Kai tässä(kin) hyötysuhdetta tuijotetaan. Itse en jää kyllä vähääkään kaipaamaan hehkulamppujen kusen keltaista, kalmeaa hehkua. Toki sääli että joissain tapauksissa se lämmöntuotto on toivottua jne ja ettei ledivalaistus ole vielä oikeasti suurelle yleisölle vaihtoehto (olemassaoleviin hehkulamppukantoihin ledien ruuvailu on IMO väärä tapa toteuttaa ledivalaistus). Toisaalta jospa kiellon myötä kehitys kehittyis ja nuo hajoilevat ESL-kikkareet olis nopeasti katoava siirtymäratkaisu.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä