Ilma kiertämään ilman siipiä

tuuletin Ilma kiertämään ilman siipiä

Tältä näyttää Dysonin (Dyson-imurien keksijä) viimeisin luomus – siivetön tuuletin. Dyson Air Multiplier (Ilman moninkertaistaja…) on noin 250 euron hintainen tuuletin, joka näyttää varsin upealle mutta jonka takaa löytyy varsin tavallista teknologiaa. Ilmaa ei liikuteta tavallisen tuulettimen tapaan pyörivillä lavoilla vaan ilma imetään laitteen rungon sisään sen jalasta, työnnetään tuulettimella ylös rengasmaiseen osaan ja puhelletaan kohti käyttäjää. Eli teknologia ei ole uutta mutta muotoilu on varsin innovatiivinen. Ja kukapa ei haluaisi muotoilusta maksaa?!

Gizmodon arvostelu tuotteesta.


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 ääntä, keskiarvo: 3.22)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 13. lokakuunta 2009 kategoriaan Kalusteet, Sisustus.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

4 kommenttia

 1. Comment by Mikko
  13.10.2009 - 14:08

  Niin että laitteen jalassa on kumminkin sitten sellainen tuuletin? Vai miten se nyt oli?

 2. Comment by Jani Pönkkö
  13.10.2009 - 14:18

  Arvostelija ei purkanut jalustaa mutta jonkintyyppinen tuuletin siellä mitä ilmeisimmin on. Mutta käyttäjän kannaltahan laite toimii ilman tuuletinta, koska hän ei sitä näe tai voi sormiaan siinä katkoa.

 3. Päivitysilmoitus by Tule ukkonen, tule! « Zepanderi laua ääres
  3.7.2011 - 16:38

  […] Ostin toisenkin tuulettimen, viime kesästä oppineena. Tää uudempi on räpättimetön Duudsoni (Dyson), jonka lunastin kotiin heti huhtikuussa ettei varmasti kans joudu ostamaan eioota […]

 4. Comment by Franssales
  11.7.2011 - 19:41

  Muotoilukin voi maksaa, mutta tässä tapauksessa se mikä maksaa on teknologinen muotoilu, ei muotoilu an sich. Se pieni määrä ilmaa vedetään mukaan tuulettimella, mutta huolellisesti suunnitellun muotoilun ansiosta mukaan tulee moninkertainen määrä ilmaa, eli teho moninkertaistuu tavalliseen tuulettimeen nähden. Mainoksen mukaan 16-kertaistuu, mutta mainokset on mainoksia. Jotain siinä kyllä tapahtuu, sillä kävin marketissa kokeilemassa, ja teho on kyllä hämmästyttävä.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä