Z-Wave – kotiautomaatiota Nokian malliin

Kodin automatisointi on puhuttanut rakentajia jo vuosien ajan mutta vasta nyt ollaan pääsemässä teknologian tasolla siihen, että unelma voidaan järkevästi toteuttaa. Nokia on lähdössä mukaan leikkiin Z-Wave konseptillaan, joka mahdollistaa erinäisten laitteiden ohjauksen ja ohjelmoinnin matkapuhelimen avulla. Idea ei ole mikään uusi mutta tähän mennessä se ei ole ollut riittävä herättämään suurien valmistajien kiinnostusta. Saa nähdä miten Nokian liike innostaa markkinoita ja muita valmistajia lähtemään mukaan.


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 ääntä, keskiarvo: 3.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 3. joulukuunta 2008 kategoriaan Kalusteet, Keittiö, Kotitalous, Puhelimet, Rakennus & korjaus, Sisustus, Turvallisuus, Videot.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

4 kommenttia

 1. Comment by Pete
  3.12.2008 - 13:10

  Hui….pelottavaa ajatella Nokiaa ohjaamassa omaa taloa. Sitten kun talvipakkasilla etuovi ilmoittaakin, että ota yhteys huoltoon, niin ei paljon lämmitä 😛

 2. Comment by Mikko
  4.12.2008 - 12:10

  Entäs kun joku pöllii puhelimen tai se tipahtaa ”valtaistuimeen”? Tai kun tulee aika hankkia uusi kauhea kapula?

 3. Comment by KBolt
  4.12.2008 - 12:39

  No eipä tolla muutenkaan mitään tee…

 4. Comment by Larux
  16.12.2008 - 0:21

  Ei Nokian tarvi tuohon kimppaan ketään erikseen houkutella (siis jos z-wavesta on puhe). Z-wave on Tanskalaisen ZenSysin vuosia sitten kehittelemä standardi erilaisten sähkövekottimien väliseen langattomaan kommunikointiin. Mukana on hyvin isoja kansainvälisiä yhtiöitä kuten Danfoss ja kotimaisiakin kuten mm. Strömfors. Z-wave moduuleja myydään täyttä häkää toteutuu tuo Nokian kotiserveri tai ei. Se on vain yksi tapa ohjata mm. z-wave laitteita. Toisekseen, markkinoilla on jo ennestään vastaavia palvelinsoftia kuten HomeSeer. Katsotaan miten Nokian käy :)

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä