Nokia N9 – Alkaako tästä MeeGo:n voittokulku?

n9 Nokia N9   Alkaako tästä MeeGo:n voittokulku?

Jos et ole asunut viimepäiviäsi kiven alla, olet takuulla tietoinen Nokian N9 -matkapuhelimen julkaisusta. Tämä MeeGo pohjainen laite on saanut monet ihmettelemään miksi Nokia päätti mennä petiin Microsoftin kanssa eikä panostaa kehitystä tälle varsin tyylikkäälle alustalle. Seuraavassa varsin tuhti tietopaketti uutukaisesta ryyditettynä hands-on videoilla.

N9:n 3.9-tuuman ja 854 x 480 pikselin AMOLED-näyttö vaikuttaa varsin loistavalta. Engadget vertasi näyttöä rinta rinnan Incredible S:n Super LCD:n kanssa ja Nokialaisen ei tarvitse hävetä. Näytön edessä on kupera lasilevy, jonka muoto seuraa sormen luonnollista pyyhkäisyrataa.

Nykyisin kaikki High-end tuotteet täytyy valmistaa alumiinista, joten Nokian päätös käyttää N9:n kuorissa polykarbonaattia voi hiukan yllättää. Luuri istuu yhdestä kappaleesta valmistettuihin kuoriin sen verran sujuvasti ettei se halua lähteä sieltä pois käyttäjän toimesta. Tämä tarkoittaa sitä, että akkua tai muistikorttia ei voi itse vaihtaa. MicroSIM on kuitenkin vaihdettavissa.

Yhden gigahetrzin Cortex A8 -suoritin vastaa laskentatehosta PowerVR SGX530 GPU:n kanssa. Kahdeksan megapikselin kameran seurana on kaksi LEDiä ajamassa salaman virkaa. Videota kuvataan HD:na ja Nokian mukaan kameran käynnistysaika on nopeampi kuin missään muussa puhelimessa tällä hetkellä. Tarkemmat tekniset tiedot voit lukea GSM Arenalta.

 

Ja sitten niitä videoita. Ensimmäisenä Nokian mainospätkä.

 

Ja jotta laitteen toiminnasta saisi paremman kuvan, seuraavana videoa Engadgetin Hands-on artikkelista.

 

Kyllähän tässä väkiselläkin alkaa kiinnostumaan laitteesta. Toivotaan, että MeeGo jatkaa kehittymistään ja että Nokia pitää sen tulevissakin malleissa mukana. Android, Windows Mobile ja iOS ovat hienoja vaihtoehtoja mutta sekaan sopii varmasti vielä yksi peluri lisää.

Lähde

 

 


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 ääntä, keskiarvo: 4.63)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 21. kesäkuunta 2011 kategoriaan Puhelimet, Videot.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä