Nokia Maps 2.0

maps20 Nokia Maps 2.0

Nokia on saamassa valmiiksi Maps 2.0:n. Beta-versio on saanut testaajilta erittäin positiivisen vastaanoton. Tämä kiitos parantuneen nopeuden ja uusien ominaisuuksien. Mainittavimpia näistä ovat uusi jalankulkija-toimitila, satelliittikuvat ja reaaliaikainen liikenneinfo.

Satelliittikuvat tuovat heti mieleen Google Mapsin. Materiaali ladataan datayhteydellä ja talletetaan puhelimen muistiin josta ne ovat ladattavissa seuraavalla käyttökerralla. Hybridi-moodissa satelliittimateriaali ja karttatieto yhdistetään. Kuvamateriaalia on saatavilla 200 kaupungista.

Jalankulkijoille tarkoitettu toimitila auttaa löytämään esimerkiksi tien takaisin hotellille, sillä Maps 2.0 jättää kulkiessa jälkeensä leivänmuruja. Toiminta muutoin vastaa pitkälti autonavigoinnista tuttua kaavaa, suurimman poikkeavuuden ollessa ääniopastuksen puute. Toimitila sisältyy autonavigointiversioon mutta se on ostettavissa myös yksin halvempaan hintaan.

maps2 Nokia Maps 2.0

Lisenssit ja navigointitiedot vanhasta ohjelmistoversiosta voidaan siirtää Maps 2.0:aan.

maps3 Nokia Maps 2.0

Lisähintaan saatavilla on reaaliaikainen liikennetieto, jonka avulla Maps 2.0 osaa laskea uuden, nopeamman reitin perille. Lisäosa kattaa tällä hetkellä 18 Euroopan kaupunkia. Kaupunkiopas on myös uudistunut ja sisältää nyt multimediaa kuten valokuvia ja videoita.

Valmis ohjelmisto mahdollistaa kolmen päivän ilmaisen testikäytön kaikin toiminnoin. Ostettu lisenssi on sidottu SIM-korttiin, joten se siirtyy kätevästi mukana esimerkiksi ostettaessa uutta puhelinta.

Saa nähdä milloin lopullinen versio tulee saataville. Ohjelmisto on kehitteillä Nokian Saksan divisioonalla ja viimeaikaisten tapahtumien johdosta panostuksen määrä ei ole ehkä se suurin.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 2.33)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 9. helmikuunta 2008 kategoriaan Paikannus, Puhelimet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä