Google Nexus One – iPhonen tappaja ja Nokian kaataja saapuu viimein?

Google teki temput ja sekoitti GPS-markkinat ilmaisella softallaan. Nyt he ovat rynnimässä matkapuhelinmarkkinoille omalla tuotteellaan (HTC:n valmistama) – Google Nexus One. Android ei ole softa-alustana uusi asia ja sitä pyörittäviä puhelimiakin on nähty mutta Google aikoo, Wall Street Journalin mukaan, myydä tuotetta suoraan itse. Tämä on varsin uutta ja erikoista Yhdysvaltain markkinoilla, joissa kännykkäkaupat on naitettu yleisesti liittymiin ja ”avointa” puhelinta ei kovin helposti saa.

google2 Google Nexus One   iPhonen tappaja ja Nokian kaataja saapuu viimein?

Google on ilmoittanut jakaneensa puhelinta työntekijöilleen ympäri maailman. Kyseessä näyttäisi olevan avoin GSM-laite, joka pyörittää Android 2.1:stä. Nopeudesta vastaa Snapdragon-suoritin ja kuvan silmille tuottaa OLED-kosketusnäyttö. Näppäimistöä laitteesta ei löyty mutta kaksi mikrofonia (taustahälyn poistoon) ja ”kehittyneet” puheesta-tekstiksi -toiminnot auttavat sen puutteessa.

Itse laitteen saatavuudesta on melkoisen sevakavaa tietoa mutta ilmeisesti se olisi tulossa myyntiin tammikuussa. Joissain arvailuissa kyseessä on vain kehityslaite mutta monet uskovat sen todellakin päätyvän myyntiin. Toivotaan, että näin käy!

google11 Google Nexus One   iPhonen tappaja ja Nokian kaataja saapuu viimein?

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 ääntä, keskiarvo: 4.86)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 14. joulukuunta 2009 kategoriaan Paikannus, Puhelimet, Soittimet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Yksi kommentti

  1. Comment by ebsa
    14.12.2009 - 17:41

    Mitä nyt Googlen tuntee ja tietoja tosta kuullu ni vois ollakki eka puhelin joka ehkä ylttäis kunnolla iPhonen tasoon. Odotellaan innolla.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä