Android käytössä kaupan hyllyltä löytyvässä laitteistossa!

and Android käytössä kaupan hyllyltä löytyvässä laitteistossa!

Phonemag onnistui nappaamaan haastattelun Hong Kongilaisen E28-puhelinvalmistajan markkinointipäälliköltä. Tämä Linux-puhelimia valmistava yritys esitteli luurinsa, joka pyöritti Googlen Androidia. Tähän asti Androidia on päässyt käyttämään lähinnä emulaattoreiden avulla, joten tämä on ensimmäinen kerta, kun alusta on käytettävissä kaupan hyllyltä löytyvässä matkapuhelimessa.

Laitteen sisuksista löytyy jo iäkkäämpi OMAP TI 730, joka rullaa vain 200 MHz:n kellotaajuudella. Nykystandardeihin verrattuna myös 64 megatavun ROM- ja RAM-muisti tuntuu pieneltä. Kuten video todistaa, tämä riittää Androidille vallan mainiosti ja mitään haittaavaa hidastumista ei ole. Myös kosketusnäyttö pelaa automaattisesti.  Androidia ei ole muokattu laitteelle erikseen sopivaksi vaan se on täysin vakioasennus. Tämän johdosta netistä löytyvät valmiiksi käännetyt sovellukset toimivat siinä ilman yhteensopivuusongelmia.

Varsin mahtava uutinen, sillä Android on tuntunut melkoiselta paperijulkaisulta sitä tukevien laitteiden vähyyden vuoksi. Toivottavasti asia korjaantuu pian ja saamme jo olemassa olevien alustojen, kuten Windows Mobilen, Linuxin ja S60:n lisäksi uuden pelurin kentälle.

Lähde (Video linkin takaa)


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 14. helmikuunta 2008 kategoriaan Puhelimet.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

2 kommenttia

 1. Comment by mikeful
  14.2.2008 - 12:17

  ”Toivottavasti asia korjaantuu pian ja saamme jo olemassa olevien alustojen, kuten Windows Mobilen, Linuxin ja S60:n lisäksi uuden pelurin kentälle.”

  Kuulostaa omaan korvaan vähän hassulta, koska Android on rakennettu Linuxin päälle.

  Itse odottelen Neo Freerunnerin julkaisua. Vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta härveliltä, että ajattelin siitä seuraavaa puhelinta.

 2. Comment by Jani Pönkkö
  14.2.2008 - 12:46

  Android ja Linux ovat kyllä aika pitkälle naimisissa keskenään. Androidia kai pitäisi ajatella kehittäjän kannalta ylemman tason laajennuksena, joka tuo kehitettäviin ohjelmiin helpon rajapinnan ottaa laitteen ominaisuuden komentoon. Kiitoksia tarkennuksesta.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä