Vocaloid 3 – laulua vaikka solisti olisi hukassa

vocaloid Vocaloid 3  laulua vaikka solisti olisi hukassa

Vocaloid on Japanin Amazonin myydyin ohjelmistotuote. Tätä ei äkkiä uskoisi, kun kyseessä on ohjelma, joka tuottaa laulua tekstistä. Tämä piirroshahmoin kuorrutettu softa on saanut nyt kolmanen version, joka toi mukanaan laulamisen englanniksi. Myyntiin on varmasti osaltaan vaikuttanut ohjelman animoidut hahmot, joilta löytyy niin persoonallisuutta kuin täydet taustakertomukset ja elämänhistoria. Ehkäpä ohjelmisto avaa uran pöytälaatikkomuusikoille, joiden biisejä ei ole koskaan kuultu vokalistin puutteessa. Seuraavassa pari videota ohjelmalla tuotetusta laulusta…


Seuraavassa videossa Miku laulaa Proclaimerin 500 mailia -kappaleen. Laulu on ohjelmiston edellisestä versiosta, jossa teksti täytyi syöttää japaniksi ja hakea äänteistä englantia vastaava.Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 ääntä, keskiarvo: 4.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 9. tammikuunta 2009 kategoriaan Musiikki, Videot.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

2 kommenttia

 1. Comment by Luippa
  9.1.2009 - 13:34

  Tuossa toisessa videossa oli muuan repeilemisenarvoinen kohta. 😀

 2. Comment by aDewil
  9.1.2009 - 19:54

  Vocaloid 2 versiosta on englanniksi lokalisoidut versiot joitten ääninä on LEON, SWEET ANN, LOLA ja MIRIAM.

  itse kokeilin vähän vocaloid 2sta.
  ohjelma toimii softa syntikka periaatteella ja ohjela tulkkaa laulun sanat midi käskyiksi jolla se sitten käskyttää syntikkaa toistamaan halutut foneettiset laulu äänteet.
  valmiit laulut tallennetaan midi tiedostoksi.

  laulun aitouteen kans vaikuttaa sekin et miten paljon jaksat panostaa laulun äänen painoon, äänen hyökkäkseen, karheuteen ja monella muulla joilla ihmiset automaattisesti oikeesti säätää oman äänensä tilaanteeseen sopivaksi.
  hyvä esimerkki on (youtubesta jonka löysin noin vuosi sitten) SWEET ANN – CRAZY biisi joka laulun osalta viritelty ja viimestelty viimesen päälle:
  http://www.youtube.com/watch?v=GFud5W3MYOE

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä