Mies kiittää kuskia, joka törmäsi häneen tarkoituksella

save1 Mies kiittää kuskia, joka törmäsi häneen tarkoituksella

Duane Innes (kuvassa oikealla) oli minivanillaan matkalla Marinerin matsiin. Hän huomasi edessään ajavan lava-auton vaihtavan kaistaa yllättäen ja samalla osuen tietä reunustavaan betoniesteeseen. Auto jatkoi sitten matkaa esteen viertä noin 60 kilometrin tuntinopeudella. Mitä seuraavaksi tapahtui pelasti mahdollisesti monen ihmisen hengen…

Duane otti ja ohitti lava-auton ja huomasi kuskin lyyhistyneen ratin päälle. Bill Pace, auton kuljettaja,  oli saanut pari päivää sitten lievän sydänkohtauksen ja tämän johdosta menetti nyt tajuntansa auton ratissa. Duane Innes tiesi, että auto on syöksymässä kohti vilkkaasti liikennöityä risteystä ja päätti tehdä ehkä monen mielestä yllättävänkin liikkeen. Vaikka hänellä oli kyydissä matkustajia, hänen omien sanojensa mukaan ”ei ollut aikaa äänestää” ja hän hidasti oman autonsa Billin auton eteen ja antoi sen törmätä. ”Laskin, että delta-nopeus olisi autojen välillä vain muutaman mailin luokkaa tunnissa törmäyshetkellä” ja näin hän turvallisesi hidasti molemmat autot pysähdyksiin.

Kuvassa miehet ovat kiitospäivällisellä. Duane voinee kiittää kylmänviileää laskelmointikykyä tiellä hänen insinöörintaidoistaan. Hän toimii Boeingin F22 -hävittäjähankkeen yhtenä vetäjistä ja on tottunut käytännön matematiikkaan. Eläkeiässä oleva Bill käyttää aikansa vähäosaisten auttamiseen.

Vakuutusyhtiö korvasi Duanen autolle tulleet vahingot ja kiitti miestä sankarina ja toivoi, että ihmisten joukossa olisi enemmänkin hänen kaltaisiaan yksilöitä.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 ääntä, keskiarvo: 5.00)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 22. lokakuunta 2010 kategoriaan Kulkuvälineet, Turvallisuus.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Yksi kommentti

  1. Comment by Kalle
    25.10.2010 - 18:18

    Kumpi herroista oli sankari. :)

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä