Ihmisvoimin toimiva helikopteri asetti uuden ennätyksen

kopteri Ihmisvoimin toimiva helikopteri asetti uuden ennätyksenLihasvoimin on suoritettu varsin pitkiä lentoja mutta kaikissa tapauksissa kyseessä on ollut kiinteäsiipinen lentohärveli. Marylandin yliopisto päätti kuitenkin rikkoa ihmisvoimin lentävän helikopterin lentoaikaennätyksen. He onnistuivatkin siinä varsin hienosti ja uusi ennätys on nyt kokonaiset neljä sekuntia. Ei kuulosta kummoiselta? Seuraavassa video siitä mitä tämän saavuttamiseen jo vaadittiin…

 

Helikopterivalmistaja Sikorski onkin luvannut noin 200.000 euroa sille, joka pystyy lihasvoimin pitämään kopterin ilmassa 60 senkuntia. Kopterin pitää pystyä myös nousemaan kolmen metrin korkeuteen. Kilpailu on ollut käynnissä jo 30 vuoden ajan ja näyttää siltä, että palkintorahojen saantiin on melkoisesti vielä matkaa.  Tekniikka ja materiaalit kehittyvät kuitenkin jatkuvasti paremminksi, joten kaikki on tulevaisuudessa varmasti mahdollista.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (Arvostele klikkaamalla tähtiä)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 20. toukokuunta 2011 kategoriaan Kulkuvälineet, Liikunta, Tiede, Videot.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

Yksi kommentti

  1. Comment by khell
    27.5.2011 - 1:59

    ei ollut uusi ennätys; ”The current world record for human powered helicopters is held by a craft named Yuri I, built by a team from the Nihon Aero Student Group (NASG). In 1994, it achieved a height of 20 cm for 19.46 seconds unassisted and unofficially reached 70 cm during a flight lasting 24 seconds.”
    http://en.wikipedia.org/wiki/Human-powered_helicopter

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä