Hyppää junaan sen pysähtymättä

Täytyy sanoa, että idea tuntuu varsin mahtavalta. Keksijä Peng Yu-Lun esitteli konseptin ilmeisesti paikallisessa Leijonan kidassa ja sijoittajien katseet eivät olleet kovin vakuuttuneita. Itse pidän ajatusta varsin toimivan oloisena.

Energian ja ajan säästö ovat huomattavia, kun junan ei tarvitse hidastaa, saatika pysähtyä asemalle. Hyppäät vain asemalla paikallaan odottavaan vaunuun, joka liittyy automaattisesti aseman läpi pyyhältävän junan katolle. Samalla junasta irtoaa toinen vaunu, jossa on asemalle jäävät matkustajat. Yksinkertaisuudessaan varsin mullistava keksintö mutta tullaankohan se näkemään koskaan käytössä?Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 ääntä, keskiarvo: 4.86)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 18. kesäkuunta 2008 kategoriaan Kulkuvälineet, Matkailu, Videot.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

4 kommenttia

 1. Comment by Ei toimi
  20.6.2008 - 16:56

  Ei tule toimimaan, ellei matkustajat mene vain yhden pysäkin välin, sillä jos joutuu menemään useamman aseman välin, joutuu odottamaan vaunussa, ennenkuin seuraava juna tulee.

 2. Comment by Shael
  24.6.2008 - 14:24

  Voisi tuo toimiakkin, maaseudulta kaupunkiin tai kaupungista lähimälle pysäkille, ei ehkä lähijunissa toimisi mutta pitkällä matkalla. Tai no miksi ei lähijunissakin jos vuoro väli olisi vaikka 10 min? jos tällä keinolla saataisiin asemia niihin paikkoihin missä muuten ei olisi pysäkkiä ollenkaan.

 3. Comment by Poppah
  25.6.2008 - 11:47

  Miksei muka toimisi ? Kuka väittää että matkustajien tulisi matkustaa koko matka siinä junan katolla vaihtuvassa vaunussa. Tuo vaunuhan voisi olla vain junaan nousemista tai siitä poistumista varten. Tästä ”transit” vaunusta sitten kattoluukusta portaita alas ns. ”varsinaiseen” junaan…

 4. Comment by Jani Pönkkö
  25.6.2008 - 12:30

  Näin asian siis itsekin ymmärsin, että tuosta kattovaunusta on kulku varsinaisiin matkustusvaunuihin. Asema tulossa mihin haluat jäädä niin nouset takaisin tuohon kattovaunuun ja jäät sen kanssa junasta pois.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä