Macbook Air – lelu vai aito työkone?

air1 Macbook Air  lelu vai aito työkone?

Apple julkisti mielestään maailman ohuimman läppärin – Macbook Airin. Tämä alle kaksi senttiä paksuimmalta kohdaltaan oleva kannettava on myös melkoisen kevyt, vain noin 1.5 kiloa. Tämä osaltaan kiitos tyylikkään alumiinikuoren.

air3 Macbook Air  lelu vai aito työkone?

 Näppäimistö on täysimittainen, antaen näin mahdollisuuden kirjoittaa pidempiäkin juttuja vaivatta. Näppäimistön on myös taustavalaistu. Valojen kirkkaus vaihtelee ympäristön valaistuksen mukaan. Suurehko kosketuslevy toimii kuten iPhonen näyttö, tarjoten täyden multitouch kokemuksen.

air4 Macbook Air  lelu vai aito työkone?

Näyttö on 13.3 tuumaa ja sen natiivi resoluution on 1280 x 800. Näytön taustavalo perustuu LED-tekniikkaan, joka pienentää laitteen virrankulutusta. Suorittinvaihtoehtoja on kaksi – Intel Core 2 Duo, joko 1.6:n tai 1.8:n GHz:n taajuudella. Muistia löytyy vakiona kaksi gigaa ja sen määrä ei ainakaan tämänhetkisten tietojen mukaan ole laajennettavissa.

WiFiä käytettäessä akulle luvataan noin 5 tunnin käyttöaikaa. Itse akku on koteloitu läppäriin siten, että käyttäjä ei voi sitä itse vaihtaa. Applen mukaan uusi akku kustantaa noin 80 euroa ja vaihto kuuluu hintaan. Tämä toki tarkoittaa kannettavan lähetystä muualle huoltoa varten.

WiFi on uuden 802.11n -standardin mukainen. Liitäntöinä löytyy myös Bluetooth 2.1, yksi USB2.0 -portti ja Micro-DVI -portti. DVD-asemaa ei ole ja ulkoisesta asemasta joutuu maksamaan noin 65 euroa lisähintaa. Sama tilanne on myös jos halajaa ethernet-liitäntää RJ45:n muodossa.

Perusmallin hinta hinta 1.6 GHz:n suorittimella ja 80 gigan kiintolevyllä on noin 1200 euroa. Laittamalla pelimerkkejä melkein 900 euroa lisää, saat 1.8:n GHz:n suorittimen ja 64 gigatavun SSD-aseman. Apple ottaa vastaan ennakkotilauksia ja itse toimistusten odotetaan alkavan kuun vaihteessa.

Lähde


Bookmark and Share  
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 ääntä, keskiarvo: 3.44)
Loading ... Loading ...


Kirjoitettu 16. tammikuunta 2008 kategoriaan Kannettavat.
 - Tilaa kommentit RSS 2.0-virtana.
 - Trackback-osoite

5 kommenttia

 1. Comment by jepjep
  16.1.2008 - 11:35

  Vähän kai kumpaakin. Nätti kuin sika pienenä mutta samalla kohtuu hauraan oloinen. Perusmallin hintakin aika kohtuullinen mutta toi paraatimalli, huh?!

 2. Comment by Jipa
  16.1.2008 - 16:32

  Hinta on kovasti verannollinen.. Noilla liitännöillä kyseessä on minun laskuissa ylihintainen lelu. Samaa sarjaa se kai muiden mäkkien kanssa on, itsellä ei vaan uppoa alkuunkaan. Ostaisin tonnin 12″ läppärin paljon mielummin kuin tämän.

 3. Comment by Jou
  16.1.2008 - 23:12

  Noh varmasti et kyllä samalla rahalla saa näin kevyen ja samalla tehokkaan kannettavan kombinaatiota… Vaikka luvuissa ei ole kummia kehumisia toimii Air huomattavalla nopeudella mainion käyttöjärjestelmän ansiosta (jää monet PuuCeet varmasti kakkoseksi)!

 4. Comment by Jipa
  16.1.2008 - 23:40

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24721
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24558

  Kumpikin alle 2 kg, kummassakin kovotilaa tuplaten ja kummassakin paremmat liitännät. Hintaa arviolta 500 € vähemmän kuin äpylillä kunhan Suomeen rantautuu. Macissa nyt vaan maksaa muotoilusta ja imagosta, elä sen kanssa.

  Makunsa kullakin, mutta kyllä speksit puoltaa PC:tä aika raskaasti.

  Sokerina pohjalla Lenovo hintaan 1700€, joka on parempien speksiensä lisäksi myös saman painoinen ja paksuinen 😉 http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15940

 5. Comment by willek
  18.1.2008 - 11:51

  Kyllä muuten varmasti saa yhtä tehokkaan ja kevyen PC-läppärin tuolla hintaa, jos ei vähän vähemmälläkin. Ja mikä parempaa niissä on sitten vaihdettava akku, RJ-45 ja USB liittimikäin runsaammin 😀 Käyttöjärjestelmästä sitten voikin olla montaa mieltä. Mut kyl se mäkki ehkä juuri sen ulkohuussin voittaa.

Jätä kommentti

*) Pakollinen kenttä